Joulun henki löytyy Kauppahallista

Joulu Tampereella ei ole oikea joulu ilman visiittiä Kauppahallin herkkutiskien äärelle. Vain ovenavauksen päässä Hämeenkadulta aukeaa Tampereen legendaarinen ruokakeidas, jonka kotoisan kutsuvassa sorinassa joulun tunnelma on aidoimmillaan; paikalliset kauppiaat, ravintoloitsijat ja artesaanit ilahduttavat hyvän ruoan ystäviä maittavien joulupöydän antimien ja tuoreiden raaka-aineiden lisäksi myös yksilöllisellä lahjavalikoimalla.

IKIKLASSIKKO KAUPUNGIN YTIMESSÄ

Tamperelaisten sydämissä on aivan erityinen paikka Kauppahallille. Rakennuksen kansallisromanttisia yksityiskohtia vilisevä sisustus, harmoninen arkkitehtuuri näyttävine teräskaarikattoineen ja kauppakäytävien historiaa uhkuva ilmapiiri saavat kävijän kuin kävijän unohtamaan arkiset kiireet ja nautiskelemaan hallitunnelmasta kaikin aistein.

”Lähiruokaa, yksilöllistä palvelua ja kiireetöntä yhdessäoloa”

Kauppahalli on ollut erottamaton osa Tampereen katukuvaa ja sielunmaisemaa jo 121 vuotta. Vuonna 1901 Hjalmar Åbergin piirustusten mukaan valmistunut jugendkaunotar on säilynyt lähes alkuperäisessä asussaan, ja vuonna 1973 rakennuksesta tulikin Tampereen ensimmäinen rakennussuojelulain mukainen suojelukohde. Nykyään tämä ikoninen rakennus on kaupunkilaisten yhteinen kohtauspaikka, herkkusuiden pyhiinvaelluskohde ja elävä kappale Tampereen historiaa.