Finlaysonin alue


Joulun Tähti on syttynyt

Finlaysonin alue tarjoaa monipuolisen kattauksen tekemistä, kokemista, ostosmahdollisuuksia sekä herkullisia makunautintoja myös joulunaikaan. Alueen lukuisat ravintolat kutsuvat ottamaan tauon joulukiireistä ja kokoamaan läheiset valmiiseen pöytään. Ravintolatarjonta kattaa makuja meiltä ja maailmalta, rennosta ilmapiiristä fine diningiin. Yksi alueen ravintolahelmistä on Panimoravintola Plevna, josta saa tänä vuonna ensimmäistä kertaa omaa jouluolutta.

Plevnassa on nautittu oman panimon oluita jo reilun 20 vuoden ajan. Tänä vuonna legendaarinen panimoravintola pullottaa olueen myös joulun makuja.

– Joulun Tähti -nimistä olutta voi sekä maistella ravintolassamme että ostaa oman joulupöydän ryydittäjäksi. Rajatun spesiaalierän verran valmistettua olutta on saatavilla ensimmäisen kerran marraskuun alussa, kertoo Plevnan panimomestari Sam Viitaniemi.

Joulumielen kohottaja

Joulun Tähti 5,5 % on panimomestarin suositus joulupöytään. Sam Viitaniemen mukaan Plevnan jouluoluessa maistuu muun muassa suklaa.

Joulun Tähdessä maistuu pehmeän maltaisuuden ja aromikkaan paahteisuuden lisäksi suklaa ja myös kahvin hento maku.

– Kyseessä on raikas, tumma lager. Joulun Tähti sopii loistavasti esimerkiksi kinkun kaveriksi ja muiden täyteläisten jouluherkkujen seuraksi. Aavistuksen makeutta tuovan suklaamaltaan ansiosta se maistuu loistavasti myös joulun makeiden jälkiruokien kanssa, Viitaniemi luettelee.

Joulun Tähteen ei olla lisätty jouluoluita perinteisesti leimaavia mausteita kuten kanelia, neilikkaa tai inkivääriä. Itsekin jouluihmiseksi julistautuva Viitaniemi kertoo, että oluen makua on inspiroinut hänen omat jouluiset makumieltymyksensä.

– Lähdimme tiimini kanssa kehittämään olutta, jota haluaisimme omassa joulupöydässämme maistella. Tänä päivänä oluet ovat kohonneet viinin rinnalle suosituiksi joulupöydän juomiksi. Niitä on helppo yhdistää lähes kaikkiin jouluruokiin, Viitaniemi pohtii.

Perinteitä kunnioittaen

Oluen nimi on kunnianosoitus Tampereen panimohistorialle, sillä Pyynikin vanhassa panimossa valmistettiin aikoinaan Tähti-olutta. Kyseistä merkkiä valmistetaan Plevnassa edelleen. Panimomestarin mukaan joskus uuden oluen makujen kehittely on nopea prosessi, toisinaan se saattaa kestää parikin vuotta.

– Inspiraatiota uusiin makuihin haen usein mistäpä muualtakaan kuin saunan lauteilta. Siellä ovat kirkastuneet myös Joulun Tähden maut, Viitaniemi nauraa.

– Joulun Tähti on oiva lahja yritysten työntekijöille ja asiakkaille. Maltaiset joululahjat ovat varmasti monen mieleen, Viitaniemi vinkkaa.

Lue lisää Finlaysonin alueen joulusta ja monipuolisista tapahtumista www.finlaysoninalue.fi/tapahtumat