Joulun tapahtumia ja tunnelmaa

Visit Tampere:

Ihana, tunnelmallinen joulu löytyy Tampereelta. Olemme koonneet vinkkejä joulun ajan tapahtumiin ja päivitämme listausta aina jouluun saakka.

Tampereen Joulutori 3.-22.12.2022

Joulukuun ajan Keskustori on jälleen tunnelmallinen ja tuoksuva kylä, joka täyttyy käsityöläisten uniikeista luomuksista ja siitä aidosta joulun tunnelmasta! Joulutori on avoinna joka päivä klo 11–19, Glögiravintola klo 11–20 ja Munkkikahvila 11–19.

Joulutori avautuu tänä vuonna vaiheittain ja joulun tunnelmaa pääsee aistimaan jo lauantaina 26. marraskuuta. Glögiravintolan ja Munkkikahvilan lisäksi osa elintarvikkeita ja käsitöitä myyvistä mökeistä ovat siitä lähtien avoinna aina 22.12. saakka. Lauantaista 3.12. lähtien kaikki mökit ovat avoinna joka päivä, myös itsenäisyyspäivänä 6.12. Joulutorin ohjelmaan voit tutustua sen omilla sivuilla.

Tallipihan Joulu 19.11.-23.12.2022

Piipahdus Tallipihalle kuuluu monen tamperelaisen joulunalusperinteisiin. Sen kauniit puutalot kätkevät sisäänsä ihania putiikkeja ja puoteja, joissa on paljon nähtävää sekä ostettavaa. Myös pihan kojuista löytyy kädentaitajien tuotteita pukinkonttiin. Vanhan tallin tiloihin taas avautuu joulun ajaksi tunnelmallinen Hohde joulukauppa.

Kuuluisaan Tallipihan Suklaapuotiin matkataan kaukaakin hakemaan herkkuja ja tunnelmoimaan. Lisäksi kannattaa poiketa myös Tallipihan nostalgisessa kahvilassa, jossa tuoksuvat glögi, piparkakut ja vastaleivotut leivonnaiset. Tallipihalle kannattaa suunnata koko perheen voimin, sillä vierailevat tähdet Vilho-aasi ja Lassi-poni ovat tavattavissa ulkotarhassa koko joulun ajan. Tallipihan Joulun ohjelman löydät sen omilta sivuilta.

Finlaysonin joulu 25.11.-6.1.2023

Finlaysonin alue on Tampereen jouluisin kaupunginosa. Alueen tunnelmallisella ja kauniisti valaistulla jouluaukiolla voi ihastella videoteosta, jonka teemana on revontulet. Tunnelmaa on myös sisätiloissa, jossa voi tehdä jouluostoksia pop up -myymälöissä ja tutustua alueen näyttelyihin. Lisätietoa tapahtumista löydät Finlaysonin alueen tapahtumakalenterista.

Palatsin joulu Milavidassa 18.11.2022-8.1.2023

Tampereen jalokivi, Museo Milavida puetaan jälleen jouluasuun. Luvassa on konsertteja, opastettuja kierroksia, nostalgiaa ja kimallusta -joulukoristepajoja, myyjäiset ja paljon muuta. Koko Milavidan joulun ajan ohjelma löytyy museon omilta sivuilta.

Kaunein Jouluikkuna 27.11.–24.12.2022.

Kierrä Tampereen keskustaa ihastellen kauniita jouluikkunoita, äänestä omaa suosikkiasi ja voita lahjakortteja mukana oleviin yrityksiin. Kartan ikkunoista löydät Joulu Tampere -sivustolta.

Areenan JOULU -perhetapahtuma 15.12.

Arenan JOULU -perhetapahtumaa vietetään Nokia Arenalla torstaina 15.12. klo 16-19. Maksuttomassa tapahtumassa luistellaan maailmanluokan jäällä ja menossa ovat mukana Rovaniemeltä saapuva joulupukki sekä Ilveksen ja Tapparan maskotit. Areenan aulassa järjestetään aktiviteettipisteitä ja herkutellaan glögillä ja pipareilla.

Joulutapahtumia lähialueilla

Pirkanmaan Joulusafari kutsuu tutustumaan lähiruokaan ja joulun tunnelmiin lauantaina 3.12. Tapahtumassa pääset kurkistamaan tiloille ja tutustumaan ruuan tuottajiin. Läheltä löytyy kaikkea hyvää!

Pirkkalan Joulunavaus järjestetään 26.11.-27.11. Suupantorilla Pirkkalassa. Lauantaina ohjelmassa on joulutapahtuma Suupantorilla ja sunnuntaina perinteiset joulumyyjäiset Pirkkalan vapaa-aikakeskuksella.

Liutun Maalaistalossa Kämmenniemessä pääsee kokemaan joulun tunnelmaa Pirtti kahvilassa, puodissa ja pihapiirissä. Liutussa pääset tapaamaan myös aaseja ja lampaita.

Sunnuntaina 27.11 järjestettävä Vaihmalan hovin Joulutori Lempäälässä tarjoaa ihania lahjaideoita ja joulun tunnelmaa.

Sastamalassa järjestetään 9.-10.12. vanhan ajan joulumarkkinat Kirjakorttelissa. Kaupungissa tapahtuu joulun aikaan myös paljon muuta, voit tutustua tarjontaan esimerkiksi Sastamalan tapahtumakalenterissa.

Listaus päivittyy jouluun asti. Lisää joulun ajan tapahtumia löydät tapahtumakalenteristamme!