Finlaysonin alue


Juhlitaan yhdessä joulua ja tulevaa juhlavuotta

Finlaysonin alue tarjoaa monipuolisen kattauksen tekemistä, kokemista ja herkullisia makunautintoja joulunaikaan. Yksi ehdoton pysähtymisen paikka on satumainen jouluikkuna, jota voi ihailla Media 54:n käytävän varrella koko joulukuun. Jouluikkunan on suunnitellut Teatteri Mukamas.

 

Pehmolelujen joulujuhlapäivää vietetään la 14.12. klo 11-14 sekä Työväenmuseo Werstaalla että Teatteri Mukamaksen näyttelytilassa. Werstaalla pehmolelut laitetaan juhlakuntoon korjaus- ja koristelupisteessä ja ohjelmassa on myös pehmolelujen oma joulukonsertti. Media 54:n käytävän varrella olevassa Teatteri Mukamaksen näyttelytilassa voi ottaa kaverikuvan Ransun ja oman pehmolelun kanssa sekä osallistua piparkakkujen koristelupajaan.

Joulun tunnelmaan vievät myös Itäisen kadun uudet valot. Valaistus tuo alueelle vanhan ajan henkeä ja sillä on myös vahva yhteys alueen historiaan.

– Uusi valaistus tuo hehkulampun kimallusta alueelle, mikä viittaa vahvasti historiaan ja vuoteen 1882, jolloin Pohjoismaiden ensimmäinen sähkövalo syttyi Finlaysonilla Plevnassa. Valaistus tulee muuttumaan kausiteemojen mukaan ja se on myös näyttävä osa Finlaysonin alueen 200-vuotisjuhlavuotta, kertoo Varman kiinteistöpäällikkö Kai Niinimäki.

 

Yllätyksellinen juhlavuosi

 

Joulun ajan jälkeen alueella alkaa juhlavuoden tapahtumat, joita on tasaisesti ympäri vuoden. Varsinaista juhlapäivää vietetään 10. toukokuuta vuonna 2020. James Finlayson sai senaatilta perustamisluvan tehtaalleen samaisena päivänä tasan 200 vuotta aiemmin.

– Juhlapäivän ympärillä järjestetään juhlaviikko, jolloin kutsutaan niin kaupunkilaiset, matkailijat kuin alueen yritykset mukaan muistelemaan menneitä ja kokemaan myös uusia elämyksiä alueella, sanoo Niinimäki.

 

Juhlavuoden teemana on yllätyksellisyys ja elämyksellisyys. Syntymäpäivälahjana alue tarjoaa juhlavuoden aikana monenlaista maksutonta ohjelmaa, kuten ilmaisia opastuskierroksia, lastentapahtumia, konsertteja ja kulttuurielämyksiä. Monien yhteistyötahojen kanssa juhlitaan myös syntymäpäiviä yhdessä. Ensi vuonna muun muassa Tampere Film Festival täyttää 50 vuotta, Käsityö- ja muotoilukoulu Näpsä 30 vuotta ja Teatteri Mukamas jatkaa 40-vuotisjuhlavuoden juhlintaa. Yhteissynttäreitä vietetään alueella näyttävästi.

– Juhlavuoden tapahtumatarjonta on todella monipuolinen ja tarjoaa varmasti jokaiselle jotakin. Toivotammekin lämpimästi kaikki tervetulleiksi Finlaysonin alueelle viihtymään myös ensi vuonna, lisää Niinimäki.

 

Finlaysonin alueen kotisivut