Tampere Tunnetuksi ry


Keskustorilta löydät aidon joulun tunnelman

Joulun tuoksuja ja makuja, musiikkia ja mahtavaa ohjelmaa:


Tamperelaisille joulun aika alkaa perinteisesti Joulutorin avajaisista. Tänä vuonna niitä vietetään 30.11. ja virallisia joulun avajaisia 1.12. klo 14 alkaen. Keskustorilta löytyy Joulutorin lisäksi mahtava kattaus tekemistä koko perheelle koko joulukuun ajan.

 

Jo vuodesta 2008 lähtien Keskustori on täyttynyt joulukuussa käsityöläisten ja kahvila- ja ravintolayrittäjien mökeistä. Käsityöläisten tuotevalikoimat houkuttelevat kiertelemään mutkittelevilla kujilla ja ihailemaan kotimaista laatukäsityötä: käyttöesineitä, koristeita, koruja, vaatteita, leluja ja monenlaista lahjatavaraa.

 

Kun varpaita alkaa paleltaa, on mukavaa piipahtaa lämmittelemään glögin tai riisipuuron äärelle Joulutorin Glögiravintolaan. Joulun makuja ja tuoksuja tarjoavat myös monet muut mökkikylän kauppiaat Suomesta ja muualta Euroopasta.

 

Glögille Ratikkakahvilaan!


Kesällä avattu Tampereen Ratikkakahvila tuo Keskustorin länsiosaan oman persoonallisen lisänsä.  Tampereelta Helsingin Liikennelaitokselle vuonna 1974 valmistunut raitiovaunu tarjoaa 30 asiakaspaikkaa, joita täydentävät 150-neliöinen terassi sekä myyntikontti.

 

Ratikkakahvilassa voi nautiskella perinteisiä suolaisia ja makeita leipomuksia sekä erikoiskahveja ja muita juomia – kuten joulun aikaan glögiä. Kahvilassa on myös anniskeluoikeudet ja wc. Käy kurkkaamassa kahvilan Facebook-sivulta, milloin siellä soi elävää musiikkia!

 

Elämyksellistä joulun
aikaa Keskustorilla

Keskustorin vanha kirjastotalosta on nykyään Kulttuuritalo Laikku, joka tarjoaa kävijöilleen taidetta ja tapahtumia päivittäin. Laikusta löytyvät muun muassa Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut, Lastenkulttuurikeskus Rulla sekä Kulttuurikahvila Laikku.

 

Tampereen Teatterin rakastettu Saiturin joulu -näytelmä tarjoaa joulun taikaa koko perheelle. Charles Dickensin tarina kertoo itsekkäästä ja läpeensä paatuneesta Scroogesta, jolle joulun henget ilmestyvät jouluyönä kummittelemaan hänen tekemistään vääryyksistä.

 

Koskipuiston historiallisessa Frenckellin pannuhuoneessa elokuussa aloittaneen G Livelabin ytimessä ovat kansainvälisten ja kotimaisten tähtiartistien keikat, huippuluokan äänentoisto sekä viihtyisä ilmapiiri. Joulukuussa G Livelabissa kuullaan muun muassa jazzia, räppiä, metsähenkistä viulumusiikkia, rouheaa bluesia sekä rajoja rikkovaa tangoa.

 

Teksti: Eila Lokka