Särkänniemi


Koiramäen Tiltan jouluvalmistelut

Koiramäen Tilta-piika odottaa joulua innokkaasti ja valmistautuu juhlaan perinteisin menoin. Mitä Tiltan jouluvalmisteluihin sitten oikein kuuluukaan?

Aamut Tilta aloittaa, milläpäs muulla, kuin Kimnaasin joulukalenterin luukun avaamisella. Joulukalenterin
avaaminen on joka päivä yhtä kutkuttava hetki eikä uuden luukun avaamista meinaa millään malttaa odottaa seuraavaan päivään. Mutta tiesitkös, että Kimnaasin kalenterin luukut saakin avata kaikki kerralla!  Joulukalenterin avattuaan Tilta osallistuu tonttujumppaan, sillä päivän askareet sujuvat leikiten pienen jumppailun jälkeen.

Kaikenlaisten jouluisten herkkujen leipominen on yksi Tiltan lempipuuhista joulun alla. Liedellä valmistuvat suussa sulava riisipuuro sekä luumu-rusinakeitto ja isossa leivinuunissa paistuvat herkulliset joulukakut sekä piparit. Piparit ovat parhaita makoisan sokerikuorrutteen kera!

Jouluinen askartelu on myös Tiltan mieleen. Tilta on aikoinaan askarrellut itse kauniita joulukuusen koristeita, ja pian ne otetaan jälleen esille ja ripustetaan juhlavaa joulukuusta koristamaan. Askartelu ei Koiramäessä ole ollenkaan yksinäistä puuhaa. Muiden muassa Raatihuoneella ja Mummulassa sijaitsevat tonttujen askartelupajat, jonne sinäkin voit tulla askartelemaan, sillä joulun parhaat lahjat tehdään itse!

Tapaa satumaatilan eläimet

Satumaatilan hurmaavat eläinystävät rauhoittuvat joulun alla nauttimaan kiireettömästä ajasta yhdessä Koiramäen väen kanssa. Tiesitkö, että eläinystävät saavat jouluna erityisherkkuja? Koiramäen väki huolehtii eläimille herkullista heinää ja muita suosikkijouluherkkuja, jotta eläinystävienkin joulu olisi ikimuistoinen.

Tiltan ei tarvitse huolehtia eläinten ruokinnasta, mutta hän sen sijaan käy mielellään tervehtimässä ja rapsuttelemassa ihastuttavia eläinystäviä. Hän kiertää tallissa ja aitauksissa tervehtimässä minipossuja, lampaita, poroja, kaneja, vuohia, aaseja ja poneja. Huomionhakuisimmat veijarit, kuten villasiat Manta ja Max, pitävät huolen siitä, että Tilta muistaa varmasti rapsuttaa kaikkia yhtä paljon. Oletkos muuten nähnyt, kun Manta ja Max avaavat joululahjansa hauskassa villasikojen pakettileikkituokiossa?

Tule sinäkin nauttimaan jouluisesta tunnelmasta Särkänniemen Koiramäen jouluun!

Koiramäen joulua juhlitaan jälleen joulukuussa 2018:

LA–SU 1.–2.12. klo 15–19

LA–SU 8.–9.12. klo 15–19

LA–SU 15.–16.12. klo 15–19

LA–SU 22.–23.12. klo 15–19

TO–PE 27.–28.12. klo 15–19

 

Särkänniemen Koiramäen kotisivut