Kulttuuritalo Laikku


Laikun joulu on tontunkin suosikki

Manta-tonttu tuijottaa kaunista keltaista taloa, jonka ikkunaruutujen taakse kätkeytyy salaperäistä kauneutta. Siitä on kulunut jo 80 vuotta, kun Manta viimeksi vieraili Tampereella. Tuolloin herkän keltainen rakennus toimi kirjastona, nyt talo on nimeltään Kulttuuritalo Laikku.

 

Manta on suuri kuvataiteen ystävä, ja häntä kiinnostavat erityisesti Laikun Gallerianvaihtuvat taidenäyttelyt. Hurmaava tuoksu tervehtii Mantaa, kun hän astuu pääovista sisään. Tuoksu tulvahtaa Kulttuurikahvila Laikusta. ”Kuvataidetta vai kahvia?”, Manta miettii, kunnes muistaa että voi saada molemmat ja antaa periksi houkuttelevalle tuoksulle. Mangojuustokakku maistuu taivaalliselta! Manta ilahtuu, kun kuulee Kulttuurikahvilan jouluherkun olevan glögikakku.

 

Manta ei voi olla kuulematta naapuripöydän lounastajien innokasta keskustelua Kulttuuritalo Laikun jouluohjelmistosta, josta varmasti vuosien saatossa tulee yksi Tampereen merkittävimmistä jouluperinteistä. Laikussa on mahdollista järjestää hyvin monenlaisia tapahtumia.

 

Galleriantaideteoksia katsellessaan Manta miettii, että tahtoisi osallistua joulukuussa Näpsä-käsityökoulun pitämään vanhan ajan jouluun liittyvään työpajaan. Galleriassa on myös joulukorttivalokuvausta, jossa jouluisen taustan korttiin tekee tietokone! Täällä voi tavata myös ihka elävän Lumikuningattaren.

 

Musiikkisalissajouluohjelmaan sisältyy Nukketeatteri Ofelian esitys Saunatontun lahja. ”Kukahan saunatonttu teoksessa esiintyy?”, miettii Manta, jonka suvussa on kokonainen saunatonttujen haara. Mantaa kiinnostaa myös musiikkiteatteriesitys Soivan Sammakon Joulu sekä joulumusiikkia soittava tamperelainen jazzbändi Søndagen.

 

”Miten yhteen taloon mahtuu näin paljon hauskaa”, ajattelee Manta vieraillessaan alimman kerroksen Lastenkulttuurikeskus Rullassa, mistä löytyy vanhan ajan joulusta kertova näyttely. ”Täällä on niin viihtyisää, että enpä taida pitää mitään kiirettä kotiin”, ajattelee Manta ja huomaan takanaan pienen, juuri hänelle sopivan talon. Kulttuuritalo Laikusta näyttää löytyvän jokaiselle jotain. Manta astuu sisään ja päättää jäädä ainakin jouluun asti taloon asumaan. Rullan elämystilasta hänet saattaa löytää edelleen.

 

Kulttuuritalo Laikun kotisivut