Lasten Katedraali


Lämmin ja lempeä joulu Finlaysonin kirkossa

Mitähän miettivät he, jotka kulkivat 142 vuotta sitten tämän kauniin, juuri valmistuneen kirkon luo? Olivatko menossa sisään jännityksen perhoset vatsassa, murheen musertamina vai ilon lämpöä täynnä? Sitä emme voi tietää, mutta aivan samoin tunnelmin täyttyy tämä pieni kirkko tänäkin jouluna. Ihmismieli on sama ja ilot ja surut samanlaiset.

On hienoa liittyä jälleen sukupolvien ketjuun ja ensimmäisestä adventista lähtien avata ovet jokapäiväisesti Finlaysonin kirkkoon. Olet lämpimästi ja lempeästi tervetullut! Sisällä soi joulumusiikki ja päivystäjät ovat valmiita kertomaan historiaa tai juttelemaan mistä aiheesta vain.

Oven avatessasi pääset lähemmäs lapsuuden joulun tunnelmia. Musiikki, tunnelmalliset valot ja käsintehdyt joulukertomusikkunat tuovat ehkä muistot ja sanoman lähemmäs meitä kaikkia. Kirkko on myös tämän päivän lasten kirkko, leikkisä kirkko. Päiväkotiryhmät, perheet ja koululaiset viipyvät täällä leikkimässä. Täällä kulkija saa hämmästellä, katsella ja tutkiskella rauhassa. Täällä voi myös istahtaa tallin seimelle tai  viivähtää paimenten kedolla.

Kirkko on auki Loppiaiseen asti päivittäin klo 11-18. Aattona ja joulupäivänä suljemme kuitenkin jo klo 17. Uuden vuoden aattona kirkko on varattu vihkimisille. Joulun tunnelmaa tuovat myös erilaiset pienet tuokiot viikonloppuisin. On tekemistä ja pähkäiltävää. Myös kirkon pihamaalla on valon polku, jota voi itsenäisesti kulkea. Se päättyy kirkon sisäpihalle, jouluikkunamme ääreen.

Ohjelmasisällöt näet tarkemmin nettisivuiltamme. Lämmintä ja lempeää joulunaikaa kaikille!

Facebook: Lastenkatedraali

www.tampereenseurakunnat.fi/lastenkatedraali