Löytämisen iloa keskustassa – kuinka tehdä kestäviä valintoja jouluostoksilla?

Tampereen keskusta tarjoaa valtavasti valinnanvaraa joululahjojen etsijälle. Keskustaan on myös helppo tulla julkisilla kulkuvälineillä. Voit hypätä joko ratikkaan tai Nysseen ja katsella muuttuvaa kaupunkimaisemaa. Pian oletkin jo keskustassa, jossa kaikki on sopivasti kävelymatkan päässä. Voit kulkea läpi Design-korttelin, tunnelmoida Kehräsaaressa, seikkailla kirpputorilta toiselle ja hengähtää hetken glögilasin ääressä jossain monista viihtyisistä kahviloista.

Tänäkin vuonna monelle on tärkeää toimia joulun hankinnoissa ja valinnoissa kestävästi. Jos haluaa jouluna muistaa läheisiään lahjalla, voi miettiä, toimisiko yksi tarkoin harkittu ja laadukas lahja parhaiten. Vai olisiko jokin kulttuurielämys sellainen, josta koko perhe voisi nauttia. 

Löytöjä kirpputoreilla ja vintage -liikkeissä

Se mitä toinen ei enää käytä, voi olla aarre toiselle. Tampereen keskustasta ja sen välittömästä läheisyydestä löytyy lukuisia erilaisia kirpputoreja ja vintage -liikkeitä. Valikoimaa löytyy laidasta laitaan ja löydetty lahja on varmasti uniikki. Lelujen ja vaatteiden kierrättämisestä on tullut suosittua ja myös joululahjoja hankitaan yhä useammin käytettynä.

Kotimaisia aarteita

Tampereen keskustasta löytyy paljon erilaisia kotimaista designia ja paikallisia käsitöitä myyviä kivijalkaliikkeitä. Jos haaveilet kotimaisesta, uniikista ja eettisestä joululahjasta, kannattaakin suunnata keskustan kivijalkaliikkeisiin. Valikoimaa löytyy runsaasti, sillä kotimainen tuotanto on nyt suosittua juurikin kestävyytensä ja eettisyytensä vuoksi.

Aikaa ja elämyksiä

Joulu on juhlan, rauhoittumisen ja yhdessäolon aikaa. Parhaimmat muistot rakentuvat hetkistä, joita saa viettää läheisten kanssa. Myös yhdessä koetut kulttuurielämykset ja kaupunkiseikkailut ovat mitä parhaimpia joululahjoja. Tampereelta löytyykin teattereita, museoita, ravintoloita, gallerioita, pakohuonepelejä ja muita elämyksiä moneen lähtöön. 

Lahjakortti sen saajalle mieluisaan kulttuurikohteeseen, lempiliikkeeseen, ravintolaan tai elämykseen on aina toimiva joululahjaidea. Lahjakortin saaja voi itse valita, mihin haluaa kortille ladatun arvon käyttää, jolloin lahja on aina sen saajaa miellyttävä. 

 

Kirjoittaja: Noora Kytöharju