Tampere Tunnetuksi ry


Minne mennä lasten kanssa Tampereella?

 

Joulun aikaa – lasten taikaa:

Tampere on tunnetusti lapsiystävällinen kaupunki, ja monille perheille iskeekin runsaudenpula, mihin jouluaikana lasten kanssa oikein menisi. Tässäpä muutamia vinkkejä!

Joulunalusviikonloppuina lapset pääsevät Särkänniemen Koiramäessä juttusille joulupukin ja porojen kanssa ja tapaamaan maatilan eläimiä joulunvietossa. Ruukin Patruuna von Töttermanin tallissa ja maatilan piha-aitauksissa lapsia odottavat villasiat Manta ja Max, minipossut Maisa ja Pipsa, lampaat, kanit, vuohet ja aasit.
Kahvila von Guggelböössä on mukavaa istahtaa maistuvien joululeivonnaisten ääreen ja vanhan ajan puodeista voi ostaa suussa sulavia herkkuja mukaan. Lisäksi Koiramäestä löytyy paljon jännittäviä leikkipaikkoja kuten liukumäki uunin luukusta ulos, vanhanajan puuleluja, leikkihevosia ja -lehmiä sekä Drakkulan linna.
Jos pakkanen kipristelee varpaita, jouluranneke avaa ovet myös Särkänniemen ympärivuotisiin kohteisiin, kuten trooppisen lämpimään Akvaarioon. Koiramäen joulu on avoinna la–su 30.11.–22.12. ja pe–la 27.–28.12. klo 15–19.

 

Tallipiha vie
vanhan ajan joulutunnelmaan

Kaksikymppisiään viettävällä Tallipihalla vietetään joulua joka päivä 23.11. – 23.12.2019. Kauniit vanhat puutalot kätkevät sisäänsä ihania puoteja, jotka notkuvat nähtävää ja ostettavaa. Nostalgisessa vanhan ajan kahvilassa tuoksuvat glögi ja tuoreet leivonnaiset. Suklaapuodin herkkujen äärellä iskee runsaudenpula. Avajaisissa ja viikonlopun joulutoreilla vierailee kädentaitajia, jotka myyvät tuotteitaan.
Tallipihan kauniisti valaistu karuselli kutsuu pikkuväkeä kyytiin. Vanhan tallin tiloissa toimii tunnelmallinen Hohde-joulukauppa ja sieltä löydät myös suloisia lampaita sekä Vilho-aasin ja minishetlanninponi Lassin. Viikonloppuisin ja itsenäisyyspäivän joulutoreilla koko perhe pääsee vossikan kyytiin ja perheen pienimmille on ponitalutusratsastusta.

Rullaati Rullaan
– ja moneen muuhun paikkaan!

Kulttuurikeskus Laikun Lastenkulttuurikeskus Rullassa lapset voivat taiteilla, esitellä töitään ja osallistua erilaisiin tapahtumiin ja työpajoihin. Rullan Lastenlavakonsertissa 13.12.2019 Tampereen konservatorion nuoret huiluoppilaat esittävät omia suosikkijoululaulujaan ja 14.12. Laikun Musiikkisalissa kuullaan Musiikkikoulu Menuetin jouluinen oppilaskonsertti.

Koska Tampereen koko valtaisaa tarjontaa lapsiperheille ei voi koota yhteen juttuun, kannattaa liittyä Tekemistä Tampereella lapsiperheille -Facebook-ryhmään, jossa on jo yli 12 000 jäsentä. Sinne päivittyy lähes joka päivä monipuolinen kattaus tekemistä kaiken ikäisille lapsille.

Lisäksi Visit Tampere kokoaa kivoja tapahtumia lapsille verkkosivuilleen. Sieltä löytyvät lapsille sopivat museot ja näyttelyt, teatteriesitykset, konsertit, kotieläinpuistot ja paljon, paljon muuta! Visit Tampere – myös verkossa!

 

Teksti: Eila Lokka