Tampereen Teatteri


Saiturin joulu

Rakastettu Saiturin joulupalaa Tampereen Teatterin päänäyttämön ohjelmistoon jälleen joulukaudeksi 2018. Ihana jouluperinne nähdään teatterin ohjelmistossa nyt jo seitsemättä vuotta.

 

Saiturin joulu onCharles Dickensinrakastettu joulukertomus hyvyydestä ja oikeudenmukaisuudesta. Se kertoo itsekkäästä ja läpeensä paatuneesta, rahanahneesta ja itarasta herra Scroogesta. Jouluaattoyönä joulun henget ilmestyvät kummittelemaan tälle kaupungin kuuluisimmalle kitupiikille kaikista hänen tekemistään vääryyksistä. Mutta onko ikuisen saiturin liian myöhäistä muuttua?

 

Rooleissa nähdään Ilkka Heiskanen(Scrooge), Eeva Hakulinen, Kirsimarja Järvinen, Tommi Auvinen, Matti Hakulinen, Arttu Ratinen, Inkeri Mertanen, Martti Manninen, Pyry Smolander, Amelia Auvinen, Valentin Saloja Niklas Kallio / Väinö Muje.

 

Esityksen on sovittanut ja ohjannut Tommi Auvinen, joka nähdään tällä kaudella myös näytelmän rooleissa. Näytelmän on lavastuksesta vastaa Marjatta Kuivasto, pukusuunnittelusta Mari Pajula, koreografiasta Teija Auvinen, valosuunnittelusta Raimo Salmija äänisuunnittelusta Janne Auvinen.

Näytelmää suositellaan yli 6-vuotiaille. Esitys on tekstitetty suomeksi ja venäjäksi. Tekstitykset näkyvät takapermannon riveillä 12-16.

Esityksen kesto on 1 t 45 min, sisältää väliajan.

 

”Kovinkin kivisydän sulaa jouluna! Oli hieno näytelmä, Ilkka Heiskanen oli huikea!”
Katsojapalaute

”Aivan ihastuttavan ihana näytelmä! Nostatti joulumielen kyllä niin korkealle huippuunsa ja lämmitti sydäntä. Ilkka Heiskanen on roolissan upea.”
Katsojapalaute

”Koko perheen näytelmä Saiturin joulu sijoittuu 1800-luvulle Englantiin. Ilkka Heiskanen näyttelee lumoavasti Saiturin roolin. Lumouduin myös kauniista ja kekseliäästä lavastuksesta valoineen. Nokkelasti hieman kummitusmainen talo muuntuu moneksi tähtitaivaan alla. Huiman pitkä joulun henki on visuaalisesti ilmestys.

Hitsi, kun haluaisin kurkistaa tekniikkaan. Miten lavasteet rakentuvat ja miten soutuvene liikkuu soljuvasti lavan poikki. Mikä työ niiden tekemisessä on mahtanutkaan olla.”

Keskustori.fi, Satu Hakala

 

Liput: Kulttuurimyymälä Aplodi ja Lippupiste
Peruslippu 22-37 €, eläkeläiset 20-35 €, opiskelijat 12-20 €, lapset 10-18 €.

Saiturin Joulun kotisivut