Lasten Katedraali


Siipien suojassa Finlaysonin kirkossa

Finlaysonin kirkon kätköistä löytyy lasten oma kirkko nimeltään Lasten katedraali. Jouluisen katedraalin ovi avautuu taas ensimmäisenä adventtina. Jokaisena viikonpäivänä voi astua kirkkoon, siipien suojaan, sillä tänä jouluna ihmettelemme yhdessä erityisesti joulunkertomuksen enkeleitä. Saa vaikka juosta pitkin käytävää ja kokea joulun ilon, lämmön ja tunnelman vauhdin hurmassa. Tai voi istahtaa penkkiin ja ihmetellä pyhää, kuunnellen joulun suloisia säveliä.

 

Kirkossa on esillä kerrontanukein kuvattuna joulun kertomus jokaisella ikkunalla. Näemme pariskunnan matkan taittuvan enkelin varjeluksessa kohti Betlehemiä. Kohtaamme paimenet yön pimeydessä, kun heidät yllätti yhtäkkiä kirkas valo. Enkeli kertoi silloin heille ilouutisen joulun lapsen syntymästä. Kirkon etuosassa on myös talli, jonka sisälle saa mennä istumaan joulun lapsen luo ja ihmetellä, yhdessä enkelin kanssa, miten suloinen vastasyntynyt voi olla.

 

Myös aikamme tunnetuin siipien suojassa – kuva, saa paikkansa jouluisessa kirkossamme. Lasten leikkialttarin luota löytyy suojelusenkeli varjelemassa kahta pientä siltaa ylittävää lasta talvisessa maisemassa. Samalla seinällä, kerronta-asetelman yläpuolella, on jo 140 vuotta lukenut psalmin 121 sanat: ” Herra kätkeköön sinun uloskäymises ja sisällekäymises hamasta nyt ja ijankaikkiseen ”. Nuo sanat kertovat myös joulun perimmäistä sanomaa, armoa ja varjelusta.

 

Tunnelmalliset perhe- ja musiikkitapahtumat rytmittävät joulun tohinaa kirkossa aina loppiaiseen asti. Esimerkiksi jouluaattona perheiden jouluhartauksia vietetään klo 13.30 ja 15.00. Muina joulun pyhinä aina klo 15 tapahtuu, on musiikkia, leikkiä ja tekemistä.

 

Satunnainen kulkija on aina tervetullut itsekseen tunnelmoimaan kirkkoon kaikessa rauhassa. Ovet ovat auki joka päivä klo 11-18. Joulu on suurten ajatusten ja toivomusten aikaa, enkelin siipien havinaa ja iloa onnea syvää.

 

Lastenkatedraalin kotisivut