SuperPark Särkänniemi


Timo Majavan joulukuiset tehtävät

Palataan ajassa vuosien taakse joulukuiseen aamuun. Lumihiutaleet leijailevat hiljakseen kohti maankamaraa, osa takertuen matkalla puiden oksiin, osa sitkeimpiin puolukanvarpuihin, jotka eivät vielä luovuta nousevan lumipeitteen edessä. Metsä on hipihiljainen. Timo Majava nauttii vielä tovin lämpimästä pesäsopukastaan ennen kotiluolastaan ulos lähtöä. Timo kotipesä on vilkkuvan maston kupeessa, sinisten vaarojen laella. Seutua Vuokatiksi kutsutaan.

 

Timo Majavalla on tänään suuri päivä. Monia metsämaita hän on kulkenut, mutta unelmien liikuntapaikka antoi odottaa itseään. Haavekuvissaan hänellä oli liikuntapaikka, jossa viihtyisi hän, hänen majavaperheensä sekä aivan kaikki muutkin, ja jossa liikuntaa voisi harrastaa ilolla ja viihtyen. Toiminnan majavana Timo ei aikaillut, vaan rakensi itse haaveidensa temppuilupaikan. Tänään hänen tehtävänään oli viettää avajaisjuhlaa!

 

Timo Majavan seikkailupaikassa viihdyttiin, leikittiin, temppuiltiin ja ennen kaikkea iloittiin. Majava sai vieraita monista eri eläinkunnista läheltä ja kaukaa. Metsä raikasi, tanner tömisi ja vieraiden silmät loistivat kilpaa
revontulien kanssa! Timo oli hyvin onnellinen.

 

Ei aikaakaan, kun Hirvi halusi oman puistonsa asuinalueelleen, samoin Mäyrä. Sammakkokaan ei halunnut jäädä ilman liikuntahuvittelua. Viestiä liikkumisen iloista vietiin nopeasti eteenpäin. Pian kaikille eläimille soveltuvia liikuntapaikkoja löytyi Toripoliisin mailta, kalakukon kotiseudulta, Aurajoen rannalta, ison kirkon reunamilta, Näsinneulan vierestä, hiekkasärkkien dyyneiltä ja monen muun laakson ja kukkulan luota. Liikunnan ilo oli levinnyt ympäri Suomen maata!

 

Pari vuotta sitten Timo Majava sai tehtävän toisella puolella maapalloa. Häntä jännitti aivan samoin kuin tuona joulukuun aamuna vuosia sitten. Hänen haaveensa koko eläinkunnan liikuntapaikasta ei ollut ollutkaan vain hänen toiveensa eikä Suomen maa riittänyt alkuunkaan, vaan kaikki maailman eläimet halusivat samanlaisen huvittelupaikan lähelle kotiaan. Timo oli matkalla laskemaan avauslaskun uudessa puistossa kaukaisessa Aasiassa.

 

Hypähdetään pitkällä loikalla aikahyppy tähän päivään, tähän joulukuiseen aamuun. Joulu on vain muutaman kalenteriluukun päässä. Lumihiutaleet leijailevat hiljakseen, metsä on hipihiljainen. Timo raottaa vuorotellen silmiään. Hetken päästä hän on valmis nousemaan. Tänäänkin hänellä on tärkeä tehtävä.

 

Timo Majava on vuosien saatossa kulkenut matkan vilkkuvan maston kupeesta, Näsinneulaa sivuten, monta soppea Suomessa kiertäen, ulkomaille asettuen. Tänään hänen tehtävänään on toivottaa teille kaikille oikein hyvää joulunaikaa!

 

SuperPark Särkänniemen kotisivut