Lasten Katedraali


Tuikkiva Joulu Lasten katedraalissa

 

Historiaa huokuvan punatiilisen Finlaysonin kirkon ovi avautuu ja vastaan tulvii joulun värit, musiikki ja lämpö. Ensimmäisenä tulijaa tervehtii omalta ikkunaltaan Itämaan tietäjien apupoika. Hän esittelee vierailijoille joulun kertomuksen ”Tuikkivaa joulua” toivottaen. Kirkossa on esillä kerrontanukein kuvattuna myös vanhan ajan kirkkomatka. Rekiretki vällyn alla on jäänyt monen sukupolven mieliin. Apupoika kertookin, että tässä kirkossa viihtyvät kaikenikäiset; vaarit ja kummit, lapset ja mummit. Täällä pieni ja suurempikin kulkija saa hämmästellä, katsella ja tutkia. Tämä on leikkisä kirkko, Lasten katedraali.

Lasten katedraalissa voimme kaikki olla matkalla etsimässä suurta tähteä, aivan kuten Itämaan tietäjät aikanaan.  Jokaisella ikkunalla tuikkii pieni kattaus joulun sanomaa ja apupojan kanssa voimme yhdessä muistella kertomusta. Matkan voi taittaa kävellen tai kokeilla pääsisikö kirkon keinuhevosella lähemmäs joulua. Lopulta kuitenkin päädymme tallin luo ja kurkkaamme sisään. Voimme istua alas ja näin lähelle päästyämme ihastella seimen lasta. Mitä toivatkaan tietäjät aikanaan lapselle lahjaksi? Mistä joulumieli syntyy sydämiimme? Tietäjien apupoika on kulkenut matkan ennenkin, hän kyllä neuvoo ja auttaa.

 

Kaikki tämä on mahdollista jokaisena viikonpäivänä Finlaysonin kirkossa ensimmäisestä adventista alkaen, aina loppiaiseen asti. Tunnelmalliset tapahtumat kietovat kävijän jouluisiin nyöreihin, kuin joulupakettiin, jota kerros kerrokselta avataan. Tietäjien apupoika on aina pitänyt musiikista ja kertomuksista. Niinpä hän suosittelee lauantaita 8.joulukuuta, jolloin nukketeatterin keinoin päästään tasatunnein joulunkertomuksen äärelle ja lauletaan vähän itsekin. Sunnuntaina 9. joulukuuta kirkossa taas soi pienten muusikoiden sävelet, kun Kirkkomusikantit esittelevät taitojaan klo 11, 12 ja 13.30 konserteissa. Monta muutakin tapahtumaa on Finlaysonin kirkossa tarjolla, ihan joulun pyhinäkin. Apupoika vinkkaa myös, että satunnainen kulkija on aina tervetullut itsekseen tunnelmoimaan kirkkoon kaikessa rauhassa. Sillä joulu on suurten ajatusten aikaa, sen tietää pieni apupoikakin. Hän muistaa kuinka pieni on ihminen öisen tähtitaivaan alla, matkalla kohti joulua.

Tuikkivaa joulua kaikille!

 

Lasten katedraalin kotisivut