Tallipiha


Tunnelmaa ja uniikkeja löytöjä

Erkin huopatossut luistivat hangella alas Näsinkalliolta kohden Tallipihaa. Aamu ei ollut vielä valjennut, mutta aidan sisäpuolella valot loistivat kutsuvasti.

Portista astuttuaan hän pisti merkille, että Tallimiehen talossa ollaan jo hereillä, kun ikkunassa kajastaa kauniisti värilasien hohdetta. Vanhan valjashuoneen koristeelliset nurkat saivat Erkin huokaisemaan ihastuksesta jälleen kerran, mutta hän tiesi ettei sitä auttanut jäädä pitkäksi aikaa tuijottelemaan. Tallipoikaa odotettiin jo. Erkki pujahti tallin ovenraosta sisään. Pässipojat Tatu, Aapo ja Einari määkäisivät yhteen ääneen hänet nähdessään. Ihanat pehmeät turkit odottivat rapsutuksia. Näitä eläinystäviä voisi halailla vaikka koko päivän, mutta hommiakin oli; karsina piti siistiä ja tuoda ystäville ruokaa.

Hommat hoidettuaan Erkin maha murisi, nyt oli aika piipahtaa puurolle. 

Piha näytti vielä rauhalliselta aamutuimaan, mutta hän tiesi, että tätä hiljaisuutta ei kauaa kestäisi. Pihan puolella aitauksessa näyttivät parhaat kaverukset Vilho ja Lassi jo päässeet vauhtiin. Tallimestarin talon väki oli ollut liikkeellä jo Erkkiä aiemmin ja tuoneet aasi- ja ponikaverukset ulkoilemaan. Rapsutukset annettuaan Erkki lähti kohti Kuskin taloa, aamupuuro odottaa. Ulos asti kuului iloinen puheensorina ja ilmassa leijui riisipuuron ja paistettujen piparien tuoksu. Kauniit valot kimmelsivät Vahdin ja Kuskin talojen välissä kuin tähtitaivas. Erkki kohotti katseensa ja pyörähti muutaman kerran ympäri, niin onnellinen hän oli. Tästäkin oli tulossa ihana päivä Tallipihalla.

Tunnelmallinen Tallipiha
Kuvaaja: Petra Viitaniemi ja kuvissa Erkki itse.
Teksti: Noora Viitaniemi